Beretning fra bestyrelsen 2017

Beretning fra bestyrelsen 2017

Endnu et år er gået og hvilket år. Skeifa blev en moden og stolt dame på 40 år og “40, fed og færdig” passer slet ikke denne stolte, sprudlende og smukke dame.

Vi fejrede dagen med taler, musik og pølser på Davindebanen. Dejligt med så mange deltagere og sikke snakken gik om gamle dage, om fremtiden og hvad der sker lige nu. Den første bestyrelse var samlet og Anne Mahler holdt en personlig og bevæget tale.

Mange traditioner findes i klubben, og det skal vi huske at holde fast i dem samtidig med at vi hele tiden justere dem til nutiden. Traditioner ændre sig over tid, og det er der også behov for. Det nytter ikke at vi holder fast bare for at holde fast. Vi skal turde prøve nye og anderledes tiltag, også selvom de ikke altid tages godt imod.

Hurtigt kommer der nye traditioner til, nogle er tillæg til allerede eksisterende og andre er afløsere for eksisterende. Orelund er en tradition, som går mange, mange år tilbage. Det er familiestævnet med både konkurrence og hygge. De senere år har udvalget kæmpet med at få det til at overleve, og hestesygdom, nye tiltag har ind i mellem betyder at deltagerantallet har været faldende. Og i et par tilfælde har betydet at det er aflyst.

Mange medlemmer taler hengivent om Orelund, og om alle minderne derfra. Det er nok en del af hjerteblodet blandt mange medlemmer. Så skal vi fastholde Orelund som en årlig tilbagevendende begivenhed, så kræver det at vi deltager.

Alrid kom fint fra start i 2016. Et øvestævne i Langesø og et DM med deltager fra Skeifa var kulminationen på tilbud om springtræning og flere samlinger. Håber at dampen holdes i gang, for dette er en dejlig måde at have samvær med sin hest.

De fynske ryttere gjorde det godt til NM i Norge. Flotte placeringer og meget fint præstationer af specielt de unge ryttere fra Danmark lover godt for fremtiden. Vi hepper på jer igen til VM.

FM er en god måde at starte sommerferien på for mange. Flotte ekvipager, god stemning, perfekt bane og god mad. Hvad mere kan man forlange?

Et dagsstævnet er blevet en tradition som starter stævnesæsonnen for mange på Fyn. Her er det muligt at tjekke stævneformen mod andre, at få banket vinterens rust af sig, og så tager det kun en dag! Det er “let” for arrangørerne at stable på benene for det kræver ikke så meget planlægning mht mad, overnatning, folde mv.

Punktamot – hyggestævnet for alle. Bestikkelse af dommerne er mulig, hygge på barrikaderne og alle kan deltage uanset rideerfaring.

Hjælpermiddag blev introducerer og hvilken hyggelig aften på Flammen. Det kunne sagtens blive en tradition. Dejligt at takke alle jer, som knokler for andre.

Bestyrelsen tog i år initiativ til at takke hjælperne for deres store indsats henover året. Fri buffet i Odense blev en stor succes, og hvor var det dejligt at kunne sige ordentlig tak. Hjælperne er det lim, som holder klubben sammen og sikre at vi kan afholde arrangementer og aktiviteter på et højt niveau. Vi fik klappet naboen på skuldren og sagt tak for indsatsen, og til sidst klappet sig selv på skulderen og sagt godt gået – vi kommer også i 2017.

De formelle og uformelle ture fylder meget i klubben. Der arrangeres en del i klubregi, og også en masse, som aldrig når kalenderen/facebook.

SkeifaNyt er nu fuldstændig elektronisk og det er blevet godt modtaget. Der betyder en stor besparelse for klubben, og så syntes vi faktisk at det er meget flot med farvebilleder og husk der kan lægges videoklip inde også. De lægges på den nye hjemmeside sammen med de gamle blade. SkeifaNyt spiller tæt sammen med nyhedsbrevene, og det forventes at Nyhedsbrevene bliver den kanal de fleste informationer leveres på fra bestyrelsen på sigt. Derfor husk at læse dem – der kommer informationerne først.

Hjemmesiden nåede også at få et fortjent løft. Tvunget af omstændighederne fra den tidligere leverandør, som valgte at lukke ned, måtte vi søge andre græsgange. Vi søgte og fik to ildsjæle, som nu vedligeholder siden og lægger nyder mv ind. Dejligt at bestyrelsen kan få hjælp til praktiske opgaver fra medlemmerne.

Det blev så formand og næstformands sidste valg i denne omgang. Det har været sjovt, givende, interessant og mest af alt har vi mødt en masse dejlige mennesker med hvem vi deler kærligheden til den islandske hest! Vi føler begge at foreningen er robust og har nået en god alder, og at der nu skal nye øjne, ben og hænder til. At stoppe mens legen er god er dejligt. Pas nu godt på denne modne dame. Når du giver noget, så giver hun mere tilbage.

Leave Comment